torsdag 30 juli 2009

Olika lika

Man ska ju inte jämföra barn säger man ju, men vem gör inte det... eller jämföra kan man väl göra men tänka på att alla barn är olika. Här nedan följer i alla fall en jämförelse:

Idag var vi på BVC och mätte och vägde T. och S. S. vägde fortfarande 800 gram mer än syrran fast de var lika långa. De fick också två sprutor var. Sixten som nästan aldrig är ledsen tyckte att det var fruktansvärt och skrek i högan sky!! T. grät lite men sedan var det bra. Hon brukar annars vara den som är mer tydlig när hon inte tycker om något - vilket har visat sig oftast vara att bara ligga stilla - hon vill helst aktivera sig när hon är på det humöret. Hon är mycket stadigare och starkare än sin bror (hon är ju mindre och smidigare).

T. ligger gärna och pratar och skrattar åt lejonet i babygymmet. S. skrattar helst och gärna när han ser människor. Han har den som är mer "social", fäster blicken intensivt in i ens ögon och jollrar och skrattar. T. har inte gjort det på samma sätt, hon har haft lite konstiga gurglande ljud för sig, men bara de sista dagarna har det mer och mer liknat joller och höga skratt.

T. äter fortast men S. äter ofta mest. Sover gör de nog ungefär lika mycket. Som tur är sover de bra på nätterna, oftast är det S som vaknar och vill ha mat vid fem-tiden. T. som brukar sova då äter glupskt när hon får in flaskan i munnen.

Båda två är i alla fall ena riktiga godingar och idag fyller de tre månader!

Inga kommentarer: