tisdag 7 september 2010

Det rullar på

Veckorna och vardagen rullar på, nu är W inne på sin tredje vecka på förskolan. Hon har väl inte riktigt kommit in i livet på den nya avdelningen men vi hoppas att det kommer snart. I går kväll var det i alla fall Kick-off på förskolan med underhållning och tårta. Föräldrar, barn och syskon var där och W såg fram emot det hela eftermiddagen - och hon varnöjd efteråt.

I dag har hon och jag varit på 4-årskontroll - det gick bra! Hon ligger ju två snäpp under "snittet" på längd och vikt. Den "lilla fisen" men det är ju inte så himla mycket att göra åt det.

I kväll ska hon gå på gymnastik för första gången, det ska bli kul. Sen ska jag köra Pilates-boll med Johanna. Tredje gången nu. Det är kul och det känns i kroppen efteråt (musklena får vakna till lite efter att ha legat i träda ett bra tag!). I morgon ska W på dans (vi kör 2 aktiviteter denna termin, få se vad som är roligast). Förra onsdagen var första gången och hon tyckte det var så kul, det märktes att hon mognat, hon kände igen sig och hon träffade en kompis från förskolan som hon tog hand om! De var så söta.

Vädret har ju varit underbart nu i två veckor så det blir mycket tid ute i trädgården och i vid olika lekplatser. I helgen var det massor av aktiviteter här i stan med fordon av alla de slag, allt från radiostyrda bilar, raggarbillar, JAS-plan, båtar, vattenskidor etc etc, så det blev ju så klart besök där både lördag och söndag. Lördagen var det också Barnens dag på Bäcken så då var hela familjen där. I söndags hann jag och W också med att åka ut i skogen och plocka svamp. Vi hittade lite grann, men man ser ju så mycket annat spännande när man är ute så där, ett djurkranie, en superstor myra och massor av mindre myror, giftiga svampar för att ge några exempel.

Nu ska jag ortsätta att märka S och T kläder, om knappt två veckor ska de börja inskolas på förskolan. Hmm, mina små pluttar!!

1 kommentar:

Anna sa...

Vad kul med aktiviteter! Vi har inte kommit igång ännu, här måste man anmäla sig i februari för att komma in i augusti (känns det i alla fall som). Du får rapportera vad hon tycker mest om!