torsdag 12 augusti 2010

Lång-besök och utflykter

Va roligt att bli välkomnad tillbaka! Även om jag bloggar för att få skriva av mig och föra dagbok så är det alltid kul med respons! I dag tänkte jag lägga ut lite bilder från de längre besök vi haft i sommar och några av de utflykter vi gjort (på tal om utflykt var tanken eg. att jag och Tess m mödrar och barn skulle åkt till det nya äventyrlandet här i närheten. Men jag och Tuva har varit krassliga i dag så vi fick ställa in det. Tråkigt med tanke på att det säkert hade varit roligt och det varit soligt här i dag. Men vi får göra om det en annan dag).
Först ut av våra långbesökare var Olivia som kom upp med sin pappa (- en av mina bröder...) på fredagkväll och från söndag till fredagen därpå var hon hos oss utan föräldrar. Mycket kul för alla kusinerna att hinna umgås, lek, busa och mysa! Olivia tog hand om sina småkusiner på allra bästa sätt!
En dag åkte vi till Skara Sommarland...och som ni ser var vi inte ensamma!
På torsdagen fyllde Wilma fyra år. Här är vi på väg ut till Karlsvik för att fira henne och hennes mormor.
Olivia en söt och fin tjej!
Nästa långbesök var Tomas med familj. Tomas är en gammal kompis till P. Första gången jag träffade honom var första gången jag träffade P - alltså i Indien. Då var han singel, nu har han fru och två barn.
Under de dagarna de stannade hos oss blev det mycket gott grillat på vår altan. Här sitter hela gänget och väntar på att maten ska bli klar.
"Flisan" (Felicia) och Wilma fann varandra direkt. De har bara träffats en gång förrut och det var över ett år sedan. Men de hade mycket roligt ihop, trots 1 1/2 års skillnad...eller kanske just därför...En dag åkte vi till trevliga Norrkvarn och lekte i minikanalen och åkte mycket god mat.
En söt liten Flisan!

Nöjda tjejer som lekt och haft det roligt hela dagen på Norrkvarn.

Wilma älskar ju bebisar och hon tyckte att lilla Beatrice var så söt och gullig och det var ju lycka att få sitta med henne i knäet.

Den 4 augusti åkte vi till Eskilstuna Zoo och mötte upp Josefine med familj. J fyllde 4 år och hade inte aning om vart de skulle och vilka hon skulle träffa. Så det var en rolig överraskning och en mycket lyckad födelsedag! Dagens väderprognos visade REGN så vi hade massor av extrakläder med oss och när vi kom fram åkte alla regnkläder på!

Nu har vi kommit in på Zoo och är redo för djur, lek och skoj!

Här står jag och W och tittar på roliga och söta apor.
Innanför glaset gick det en Amurleopard. Men W utbrister glatt: En snigel! På glasrutan sitter det en snigel (om ni kollar noga så syns den). Ja varför ska man lägga tid och pengar på Zoo, sniglar har vi ju hela trädgården full av!
Men det klart, det här var en väldigt fin och sällsynt snigel!

I en av lekparkerna tillbringade vi en lång stund och barnen hade så kul! Här är Tuva och Lovisa på väg upp till rutschkanan.

Strax efter vi kommit in på Zoo kom en liten regnskur men sedan sprack det upp och solen sken. Vi fick släpa på en massa regnkläder och extra kläder, men vad gör det!

Här är det Sixten och Wilma som är laddade att åka ner.
Wilma älskar ju som sagt bebisar men också djur så det här var en super dag för henne. Nu kanske inte Lovisa är en bebis längre men hon blev ändå överröst av kramar, pussar och klappar!
En sån lyckad dag vi hade tillsammans. Dagen avslutades på Tivolit, tjejerna åkte karuseller, åt glass och popcorn och sedan var det dags att ta farväl, på återseende! Men visst ser de nöjda och glada ut tjejerna?! Och W är för en gång skull längre än J - hon står på en sten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka jättefina kort, ni såg ut som ni har haft det trevligt på era utflykter.
Kram Ma

Anonym sa...

Synd att ni är lite krassliga Krya på er.
Kram Gudrun

Anna sa...

En innehållsrik sommar! Mysig sammanfattnig och sköna kort.

Hoppas ni kryar på er snart!

Vi är i Mstad så vi kanske ses? Bad på Sundsörn?

Kram

Om oss sa...

Bad på sundsören låter ju jätte trevligt, men nu har W fått feber också, så tyvärr.