lördag 14 augusti 2010

Vilket väder!

I går förmiddag var W och lekte hos en förskolekompis. På eftermiddagen kände jag att trots regn behövde vi komma ut. Jag klädde på barnen och gick till en lekpark. Det var uppehåll när vi tog på oss men sen började det ju så klart regna. Men det slutade rätt fort. På väg till lekparken blev jag helt svettig för det var så varmt. Barnen hade regnbyxor på sig så de kunde leka utan att bli blöta om byxorna. De blev lek och fika i parken. Sedan började det åska och regna och vi gick hem.
Vi satt inne och mös medan det åskade och regnade som värst. När åskan slutade och regnet fullkomligt vräkte ner kunde vi inte låta bli att gå ut och på altanen, då började solen skina och S och W (T som fortf. hade feber låg o sov) följde med ut och tyckte det var jätte kul. I trädgården var det gigantiska vattenpölar, eller snarare dammar. Barnen fick av sig kläderna och hoppade runt i pölarna och lekte. De var överlyckliga och det såg så härligt ut! Sköntat leka med vatten och slippa varma regnkläder.
Medan de skuttade runt åkte jag och handlade. Vattnet forsade fram på vår gatan och den gatan (J.H.V.) som tar vid där vår slutar var som en flod, i korsningar var det stora vattensamlingar och brunnslock hade åkt upp och vatten bubblade upp från brunnarna. Jag blev full i skratt. Man märkte att det hänt något annorlunda även om man bortser från allt vatten överallt. Folk kom in i affärerna som dränkta katten. När jag kom hem en stund senare hade vattnet runnit undan och barnen hade slutat hoppa och låg varma och torra i soffan och tittade på tv.
I dag har det varit strålande sol och varmt. Familjen Hammer kom på besök, vi satt på altanen och pratade, lite rosé kom fram och vi sat kvar en stund till, sen blev det en sen spontanlunch (grillat) på altanen med lite rött och sedan blev det lite vitt också innan Te fick med sig barn och To hem.
T är bättre i dag, ingen feber, skönt. Men nu har W fått feber istället. Lilla stackare. Det började med huvudvärk i morse och allmänt hängig. I vanliga (friska) fall brukar det inte gå många minuter från det hon vaknat tills hon säger: Jag vill leka med någon. Men det gjorde hon inte idag så jag förstod att något var fel ;). Hon hängde i rätt bra ändå, men fram på em veknade hon, då hade hon över 39 grader och somnade. Nu i kväll var hon vaken en stund, då kräktes hon upp all vätska och medicin hon fått i sig under kvällen (som hon brukar göra när hon har hög feber). Nu ligger hon och sover igen. Hoppas hon blir frisk snart och hoppas att S klarar sig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det var otroligt hur mycket regn som kom på ett par timmar.

Stackars lilla Wilma som är sjuk,
hoppas att hon kryar på sig snart
och att Sixten får vara frisk.

Kram Ma