måndag 16 augusti 2010

Tuva

I dag har väl inte Tuva varit på sitt allra bästa humör! Hon har nu varit feberfri i två dagar, har lite utslag kvar på kroppen, en hörntand på väg upp och tre andra hörntänder på gång - jag vet inte om det kan vara anledningen till hennes humör. Hon har varit lite småtjurig de senaste dagarna men i em fick inte mycket gå emot henne, då blev hon förbannad! Om S kom för nära henne, om W klappade henne, om saker inte blev som hon tänkt sig, om hon inte klarade av saker själv eller om någon inte förstod vad hon menade. Hon vet vad hon vill den lilla tjejen.
W älskar verkligen sina småsyskon och hon gillar att klappa och gosa med dem. S är tålmodig och tycker det är kul att busa och mysa med W, men T kan säga ifrån om hon inte vill. Jag vet inte hur många gånger om dagen W säger till T: Du är så söt! Du är så gullig! Och så klappar hon henne. Men både i dag och i går har T blivit så arg och skrikit så fort W försökt klappa henne. Man kan ju tycka att T skulle kunna vara lite glad och tacksam som har en stora syster som tycker om henne och vill klappa henne. För det kanske hon inte vill så länge till, för i dag antydde W att vi kanske skulle kunna ta och sälja T.




Vi hoppas vi att T snabbt blir piggare och gladare igen. Hon har varit sån här förut när hon fått tänder eller inte mått bra. Sedan är hon så pigg och go och glad igen. Hon är en tjej som älskar att kommunicera, snappa upp vad omgivningen gör och säger och gillar att vara i centrum och visa upp vad hon kan göra och säga!

4 kommentarer:

Anna sa...

Sötnos! Och vilja av stål - kul för er... :-)

Anonym sa...

Hm. Vet av erfarenhet att tjejer kan vara väldigt ettriga.
Kram Gudrun

Om oss sa...

Japp jätte kul - för lättare lär det väl inte bli!

:) ja jag tycker att jag känner några fler ettriga tjejer! ;) Vi brukar kalla T för Mini-Alma, de är lika på många sätt.

Tessan sa...

Ja, visst är det härligt med envisa små damer;-) Det är nog bra att veta vad man vill, särskilt längre fram i livet - och på vägen dit hoppas man att de lär sig att respektera och se andra männsikor oxå - något som Alma förtillfället har väldiga problem med. Jag börjar oroa mig för vad som komma skall: "små barn små problem, stora barn stora problem"!! Vojjne, vojjne, hur ska det gå?!