söndag 13 juni 2010

Middagar & altanbygge

Ja det kan sammanfatta vår helg. I fredags började vi (eller ja, - P, Ru och Mats) bygget på vår altan. De borrade hål i marken och satte ner plintar som altanen ska stå på. Arbetet gick väl inte riktigt så smidigt som de hade tänkt - det var en himla massa stora stenbumlingar i vägen!
På kvällen cyklade vi iväg hela familjen till fam. Johnsson på grillparty, mycket trevligt och mycket gott! Nymans och Fredrikssons var där också.
På lördagen fortsatte grävarbete, killarna slet verkligen! Alla hål blev klara och nu saknas bara två plintar som skall inhandlas innan de skall ner i de sista 2 hålen. Jag och San tog upp växter i rabatter som inte ska vara kvar eftersom altanen skall vara där.

På kvällen bjöd vi Mats och San på middag och sedan satt vi och prata till sena kvällen, trevligt!


I dag, söndag bjöds det på betydligt skönare väder. Och vi fortsatte vårt arbete ute i trädgården. Rabatter togs bort och växter flyttades - jag har av någon anledning svårt att slänga blommor, men en hel del hamnade i alla fall på komposten. Ma och Ru var med och hjälpte till.
Även om det känns som om det är långt kvar tills vi har en altan har vi i alla fall börjat arbetet och kommit en bit på väg. Det är vi glada för, glada men trötta...

1 kommentar:

Anna sa...

Men tänk vad bra det kommer att bli sedan! Nästa gång vi är nere i Mstad hoppas jag vi ses, men det verkar som om vi båda hade fullt upp med trädgårdspyssel den här helgen... Kram