torsdag 12 november 2009

Ett litet björklöv!

I dag höll jag på att städa i badrummet, S och T var med. Efter ett tag drog T till hallen. En stund senare började hon ulka och det lät som hon höll på att kvälja sig. Jag tog upp henne och la henne på benet och slog. Hon fick inte ut något, hon andades men det verkade vara något som störde henne i halsen eller i munnen. Jag kände inget och satt med henne en stund. När hon verkade pigg la jag henne på golvet, hon grejade där men emellanåt så spottade och fräste hon och det var något som störde henne och som om hon svalt något som smakade väldigt illa. Ytterligare en stund senare när jag satt med henne i knät så såg jag som en liten liten pinne eller en tråd och då fick jag ut ett litet björklöv. Det satt i gommen på henne och kunde ju täppt till luftvägarna hur lätt som helst.
Det var tur att jag till slut fick ut det. När jag fått ut det var det dags att sova för dem, och det hade ju inte varit något vidare att lagt henne med ett löv i munnen!
Det är läskigt när de sätter i halsen, jag har lite noja för det! Wilma har ju en del småsaker och sedan ligger det andra saker på golvet och skräpar.Och de är där och pillar i sig - de är ju specialister på att hitta de där små sakerna och stoppa i munnen!

2 kommentarer:

Anna sa...

Usch vad otäckt. I förra veckan fick jag syn på att lilla E hade proppat gommen full med troll-lera som I & E hade lekt med under eftermiddagen. I såna lägen får man sluta tänka: tänk om...

Det är svårt att undvika alla lägen men vi har gjort en storrensning på småsaker. Men lilla E äter ju sniglar utomhus och de är ju lite svåra att rensa bort... :-)

Om oss sa...

Usch trolllera verkar inte vara så gott!

Nä som sagt det är "bara" att plocka bort alla småsaker, städa och plocka hela tiden - ett evighetsarbete!

Wilma stoppade allt i munnen när hon var liten (då hade ju inte hon en storasyster som hade massa småleksaker). Jag kommer ihåg när vi var i parken då stoppade hon ekollon i munnen hela tiden, det har vi ett gäng här på gatan!
Sniglar har vi också hela trädgården full av, få se om S och T kommer gilla det!