onsdag 18 mars 2009

Nu på morgonen har jag och P. varit på W. dagis och haft utvecklingssamtal. Något som personalen märkt tydligt är att W. blir så himla ledsen och arg om saker och ting går emot henne. Det började i höstas när det började flera nya barn på dagis men sitter fortfarande i. Det här är något vi också här märkt, framför allt när hon är med andra barn och de blir osams om någon leksak, då kommer det stora och många krokodiltårar!! När hon var liten så grät hon ju nästan aldrig och det här är ju ett beteende som hon har lagt sig till med för att få uppmärksamhet. Och det är inget jätte kul beteeende som är jobbigt för henne själv och dem i hennes omgivning!

I natt har jag sovit jätte dåligt och ska snart gå och lägga mig och sova ett tag. Men sedan ska jag nog försöka komma ut, det är jätte härligt väder ute, även om man känner att det fortfarande är lite kyligt i vinden. Man blir så glad när det är sånt här väder - jag LÄNGTAR till våren!!

Jag tänkte att jag skulle göra en liten lista,
en längtar-lista:

- Jag längtar (som sagt) efter våren, efter sol, värme, fågelkvitter och att slippa overall, stövlar och vantar.

- Jag längtar efter att kunna röra mig obehindrat, att kunna ut och gå, träna osv. men också att kunna göra små saker som att ta mig upp från huk till stående utan problem, stå rakt framför diskhonen och inte på sned, gå upp för alla trapporna obehindrat.

- Jag längtar efter att kunna ha vanliga sköna, snygga kläder. Just nu är det bara ett par byxor som är sköna!

- Jag längtar efter att få träffa och se vad det är för filurer inne i magen. Men samtidigt vill jag att de ska vara kvar så länge som möjligt inne i magen och växa till sig ordentligt. Det är jätte härligt och underbart att vi ska bli fler i familjen men det är det läskigt också och mycket svårt att förstå. Jag kan inte förstå hur det kommer bli!! Det känns så overkligt, men om ett par månader så kommer det nog att kännas helt naturligt och jag kommer väl nappt ihåg hur det var innan. Men just nu har jag som sagt svårt att förstå och då känns det rätt tryggt att de är där inne, då är allt (nästan) som vanligt!! (Jag har förstått att många blivande tvillingföräldrar brottas med blandade känslor inför att de ska få två bebisar, hur ska man räcka till och orka?! På tvillingutbildningen var det flera som berättade att de gråtit när de fått beskedet att det var två liv inne i magen.)

- Jag längtar efter att kunna sova hur jag vill. Nu kan jag inte sova på mage eller rygg och ibland blir det konstigt på sidan också. Och slippa gå upp på toaletten flera gånger per natt. Men det där med att få sova hur jag vill och hur länge jag vill kommer nog att dröja några år till!!

- Jag längtar också efter att mina tyger ska komma som jag beställde förra veckan, jag har en förhoppning om att jag ska hinna sy innan tvllingarna kommer...

Att döma av listan kan man tro att jag är ganska trött på min mage...och det stämmer väl!

Inga kommentarer: